fredag 28 december 2012

Jakten på "Grisa jäveln"

Vi vet var hon finns, i ett litet litet tjärn i Dalsland, i somras va det ett gäng Hollänska fiskestudenter här på nått typ skolprojekt eller liknande, dom passade givetvis på att fiska och utforska olika vatten runt om i Dalsland och i ett mindre tjärn slog denna otroligt fina gädda på, den mättes till 114 cm men vägdes aldrig, det va denna best vi försökte få idag, då vattnet va litet tänkte jag att chansen kunde finnas där....
 

Vi satte ut 7 meten agnat med sill från den lokala fiskebilen, detta var mycket spännande då det för mig va det första ismetet någonsin, även Hellström va grön på detta och Konny hade fiskat någon gång bara så med andra ord va det 3 amatör newbies på sjön.





















































































Nu har vi riggat klart och vi kör lite abborre pimpel i väntan på att bjällrorna skall ringa










































Ganska snart har Hellström en gigantisk fisk på kroken :)













Det va den enda vi fick i området runt våra meten så vi började gå längre bort och provade oss fram i hopp om att hitta abborren, vi fick några stycken en bit bort  och plötsligt hör jag en bjällra börja ringa som bara den :) ett fäll :)

Vi springet bort men kan inte hitta någon vippa som löst ut ? ? vi börjar syna våra beten och hittar spöt där hugget hade vartit, detta spö va riggat med 2 st sillar, den här söndertrasade sillen va det som va kvar så antagligen mumsade gäddan i sig en eller så lossnade den i hugget, kan detta ha varit våran "grisa jävel" ? ? ? 













En kvart senare får vi ett fäll igen, eller ja fäll å fäll, samma sak händer igen, linan släpper inte ifrån vippan och vi förlorar ytterligare en fisk, våran okunskap bidrar förmodligen till att linan inte släpper ifrån vippan, vi har nog riggat med för tajt snara som inte glider av.

Efter det så händer ingenting mer på metspöna, vi får ett par abborrar till och där slutar dagen, när vi sen plockar ihop ser vi att ett spö är oagnat så det har väll varit framme en liten gäddtjyyyv och norpat åt sig den, förmodligen skrattade han gott åt oss dumma fiskare uppe på isen ;)

Masterchef idag va Konny som gjorde upp eld och täljde grillpinnar åt oss.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar